NIEUW EN BIJ TE MAKEN

Geen glas-in-lood aanwezig?
Glas-in-lood ramen geven uw huis een extra sfeerdimensie. Ik kan nieuwe ramen ontwerpen en maken in verschillende stijlen, zoals Jugendstil, art deco en jaren 30-stijl. Heeft u advies nodig bij het ontwerp wanneer er nog geen glas-in-lood in uw huis aanwezig is dan kan ik hier ondersteuning bieden, waarna in overleg een concreet ontwerp volgt. Uiteraard is het mogelijk zelf een ontwerptekening aan te leveren. Ik voer dit ontwerp vervolgens geheel naar uw wens uit. Ik ontwerp voor u, of u voor mij!

Wel glas-in-lood aanwezig? museum
Een uitbreiding van het aanwezige glas-in-lood zal de authentieke sfeer vergroten en een waardevermeerdering geven aan uw huis. Ik kan ramen in elke stijl en grootte vervaardigen volgens hetzelfde ontwerp als het bestaande glas-in-lood. Natuurlijk doe ik dit met dezelfde glassoorten en structuur.

Hoe wordt een nieuw glas-in-lood raam gemaakt?                                      

Eerst wordt er een ontwerptekening van het nieuwe glas-in-lood raam gemaakt. Binnen de loodkernlijnen wordt het glas gesneden – een precies werkje – omdat het glas exact op elkaar moet aansluiten. Wanneer alle stukken glas op maat zijn gesneden volgt de loodzetting, het solderen, kitten en patineren.